Начало Семейство Сватбата 10 грешки при СВАТБЕНАТА ФОТОГРАФИЯ – част 8

10 грешки при СВАТБЕНАТА ФОТОГРАФИЯ – част 8

Грешки при начинаещите със СВАТБЕНАТА фотография/ Грешка 8 – Объркани групови снимки

Снимки с големи групи хора не са особено лесни за организиране, първо ще трябва да съберете всички хора, от които имате нужда заедно (и да се отървете от нежелани зяпачи), и след това да се уверите че всичко е видно за камерата, всички се усмихват, гледат към апарата и не мигат.

На разпоредителите обикновено може да се разчита, що се отнася до събирането на хората, които трябва да бъдат на снимките, но на вас остава да ги подредите както трябва.

Поставете най-важните хора в центъра, около младоженеца и булката, както и по-високите на задния ред.

Ще ви е необходима висока гледна точка за снимане на много големи групи. Ползвайте широкоъгълен обектив, или статив, който да издигнете по-нависоко. Или използвайте някое стълбище или друга висока точка, откъдето да заснемете кадъра си.

Може да бъде полезно да носите нещо привличащо вниманието. Пърдяща възглавничка или свирка за патици биха могли да свършат работа и да предизвикат искрени усмивки, но вършат работа само 2-3 кадър. После вече не са интересни.

Начин да се избегне мигването е да се накарат всички да си затворят очите и да ги отворят заедно на „три“ по ваш сигнал.

Отделете няколко снимки на всяка група с надеждата да получите правилно всички погледи, които търсите поне в един кадър, и все пак бъдете готови да направите малко корекции след заснемането.