Начало Здраве Фитнес за мързеланки

Фитнес за мързеланки

1 1153

Не, не е необходимо да сте мързелива, а просто да нямате време за дълги трeнировки, за да прибегнете към триковете за фитнес. В днешното забързано ежедневие късметлии са онези, които успеят да се нахранят навреме или да отделят един час за себе си след работа. Особено, ако имате дете или пък работите повече от едно нещо, със сигурност сте си обещавали поне веднъж „От утре вече започвам да спортувам!“. За съжаление обаче, когато дойде утре, вече е изникнало нещо спешно или пък просто сте толкова изморени, че вечерта искате единствено да си легнете. Ето няколко трика за стягане на фигурата без да се налага да отделяте специално време или пари за фитнес:

1. Упражнения за краката: Ако имате възможност да отидете пеша на работа и времето го позволява, оставяйте колата в гаража поне 2-3 дни в седмицата, за да можете да се раздвижите още сутринта преди работа. Това ще ви разсъни и ще ви даде тонус за деня. Тъй като вечерта също ще сте без автомобил, разходката след напрегнатия работен ден ще ви даде възможност да подредите мислите си и да се отървете от схванатите крайници, което пък ще бъде добро начало на вечерта със семейството или приятелите.

2. Упражнения за седалищните мускули: Изкачвайте стълби. Те са чудесен начин да стегнете мускулите на краката и седалището, ако работите в офис и работният ви ден преминава в седене на стола. Добър вариант е ако след обедната почивка вместо да вземете асансьора, се изкачите пеша до вашия етаж. Същото може да бъде повторено и в жилищния ви блок. Изкачването на стълби в различно темпо може да замести кардио тренировката във фитнеса, а повторението на това упражнение всеки ден ще поддържа сърцето ви във форма.

3. Упражнения за коремните мускули: Стигаме до зоната, в която и мъжете, и жените най-често натрупват мазнини – корема. Естествено най-добрият начин да стегнете тази част на тялото си са коремните преси. Ако обаче все не ви достига време за това и самата мисъл за тях ви изморява, то можете да изпробвате по-лесен начин да стегнете коремчето. Разбира се той не е толкова ефективен, колкото пресите и с него няма как да направите релеф, но все пак действа стягащо и ободряващо. Където и да се намирате – седнали в офиса или вкъщи, прави в в градския транспорт или на опашката в супермаркета, можете да стегнете мускулите на корема си и да ги задържите така за около 20 секунди. Междувременно дишайте и не спирайте да вършите това, което правите. Повторението на това упражнение винаги, когато се сетите за него, ще ви доближава все повече до по-стегната фигура.

4. Упражнения за красив гръб: Ако сте жена, която би искала да показва шията и гърба си, то трябва да ги подготвите за това. За целта най-ефективни са упражненията за разтягане, които можете да правите примерно след като станете сутрин. И така, застанете прави с изпънати встрани ръце, протегнете ги нагоре и повторете няколко пъти. След това застанете в изправена стойка и започнете да правите въртеливи движения с раменете няколко пъти напред и повторете същото с движения назад. Последно упражнение – изпънете ръце назад, преплетете пръсти, така че да не могат да се изплъзнат и започнете да вдигате двете едновременно нагоре. Това упражнение извайва добрата стойка и дава невероятен тонус за деня. Внимание! Не прекалявайте с изпъването нагоре, тъй като лесно можете да разтегнете мускул. Както при всяко занятие и тук повторението прави изпълнението с всеки следващ път по-лесно и след време това упражнение няма да се струва толкова трудно и натоварващо.

5. Упражнения за кръста: Можете да изпробвате това докато текат рекламите по телевизията или пък чакате храната да стане готова. Изпънете ръце пред гърдите на нивото на раменете и започнете да въртите горната част на тялото си  наляво и надясно. Движението става в кръста, така че ще се раздвижите и ще стегнете и страничните коремни мускули. Друго подходящо упражнение е да застанете прави с изпънати встрани крака и да започнете да накланяте горната част на тялото си наляво и надясно, опитвайки се със съответната ръка да докоснете глезена си.

Макар и не толкова натоварващи като фитнес тренировка с тези упражнения ще постигнете задоволителен резултат и ще бъдете доволни, че всеки ден правите нещо дребно за себе си. Успех!