Начало Здраве Фитнес Как да останем мотивирани за фитнес тренировката

Как да останем мотивирани за фитнес тренировката

4 1303

С наближаването на лятото много от нас искат да се вкарат във форма, но не могат да се накарат да започнат да тренират редовно. Един ден работим до късно, втори излизаме с приятели, трети просто не ни се върши нищо и така до края на седмицата, без да сме направили нищо по въпроса с тренировките. Ето няколко начина как можем да постигнем добра мотивация и най-сетне да намерим онези 20-30 минути на ден, които ще ни заредят с енергия и ще помогнат на тялото ни да се отърве от зимните запаси:

1. Тренирайте с приятели – Ако не сте сами в начинанието, извинението, че сега не ви се ходи в парка да тичате, няма да ви хрумне дори. Никой не би зарязал приятел, ако знае, че го чакат. По време на тренировката ще се мотивирате взаимно и е по-малко вероятно да я зарежете.

2. Поставете си реалистична цел – Както с всичко в живота, и с тренировките, трябва да знаете какво искате да постигнете. Да станете по-силни, по-издръжливи, по-гъвкави или просто да се раздвижите – целта трябва да е ясна, защото ако я няма, не ще се радвате на постигнатите успехи и скоро ще се откажете.

3. Направете тренирането удобно за вас – Ако да тренирате означава да пътувате един час с автобус след работа и още толкова до вкъщи, нищо чудно, че така и все не успявате да се наканите. Изберете място за спорт, което е близо до вас или работата ви, за да ви е приятно да ходите там.

4. Използвайте онлайн тренировки – В днешното забързано ежедневие спокойно можете да потърсите в интернет тренировки, които ви харесват и които можете да правите по всяко време вкъщи. Има както платени,Джогинг така и безплатни сайтове и ако някой вид спорт ви допадне, можете дори да се абонирате за платените програми.

Най-важното е да се захващате с тренировките с удоволствие и да останете мотивирани, за да има резултат от тях. Не забравяйте, че така ще повдигнете и тонуса си и ще имате повече енергия за други неща в ежедневието си.