Начало Мода Шилак или Джелиш гел лак

Шилак или Джелиш гел лак

2 1814

Марките Shellac и Gellish за няколко години успяха да се превърнат в нарицателно за гел лак и подобно на Coca Cola и Pepsi, те непрестанно се конкурират на пазара, а потребителите искат да се уверят в приликите и разликите между тези два продукта и да преценят за себе си кой е по-добър и повече си заслужава да се използва.
Нека започнем с приликите. И Шилак и Джелиш предлагат дълготрайно задържане на лака върху нокътя, като при Шилак то трае до две седмици, а при Джелиш – до три. И двата вида лак преминават през лампа за печене и след излизането от салона можете спокойно да използвате ръцете си без да се притеснявате, че ще ожулите или одерете лака си. И двата лака се нанасят на няколко пласта върху нокътя – основа, два пласта цветен лак и топ лак, което гарантира добра покривност и гладкост на маникюра.
Една от основните разлики между тези два вида лакове за нокти се състои в начина им на действие. Шилакът представлява форма на перманентен лак за нокти, а Джелишът е вид гел лак. Поради тези съществени разлики преди нанасянето на лака при Шилак не се налага пилене на нокътната плочка отгоре докато при Джелиш то е необходимо, за да се задържи гел лакът по-добре и по-дългshellac-vs-gelishо върху нея. В допълнение към това преди нанасянето на Шилак ноктите се изсушават със специален разтвор, за да се премахне естественото им омазняване. Джелиш пък използват разтвор, който неутрализира PH-то на нокътя отново с цел трайно задържане на лака върху него. Премахването на гел лаковете от двата вида също е различно – Шилакът трябва да се изстърже от нокътя, докато Джелиша се отлепва. Изпичането на лака, което се налага и при двата вида, се извършва с различни лампи. За Шилак лампата трябва да е с UV лъчи, докато при Джелиша е LED. Употребата и на едната, и на другата лампа се смята за безвредно, но все пак разликата във вида светлина и дори поддръжката на лампата е различна. От гледна точка на цветовете на разположение, Джелиш предлагат по-голям избор – над 140 цвята, докато Шилак предлагат около 50.
Заключението – Дълготрайните гел лакове са новост, улесняваща живота на всяка работеща жена. Нансянето става общо за не повече от час, а издръжливостта им не може да се сравни с нищо друго преди това. И все пак естественото израстване на нокътя през двете или трите седмици носене започва да се забелязва след около седмица до десет дни в зависимост от бързината, с която израства нокътя. Ако лакът е по-тъмен, времето е дори по-кратко, така че въпреки всичко след максимум две седмици се налага геллакът да бъде свален и след това да бъде поставен нов. Огромно предимство на гел лаковете е също така възможността за различни апликации с камъчета, брокати и дори фигурки, като оставането им върху нокътя е гарантирано до следващото посещение в салона за красота. Накратко гел лакът е новият лесен и модерен начин да имаме поддържани нокти с по-малко усилия и ако се колебаете кой вид лак да изберете – дори и да вземете решението на случаен принцип, резултатът и в двата случая ще е задоволяващ и е много вероятно да поискате да повторите.

Шилак или Джелиш гел лак: Марките Shellac и Gellish за няколко години успяха да се превърнат в нарицателно за гел лак и …

Posted by Цветен Дом on 9 юни 2015 г.