Начало Мода Флоралните мотиви през Пролет/Лято 2014

Флоралните мотиви през Пролет/Лято 2014

1 1706

Има нещо много свежо във флоралните принтове. Вероятно поради тази причина те често се връщат на модната сцена след някоя и друга година на упорито отричане. Този пролетно-летен сезон, те отново са в графата „ДА“ и ще ни радват дори и през есента със своята закачливост и елегантност.

Ако се върнем 30 години назад, ще открием тазгодишните цветни мотиви върху малко поостарялите модели от 80-те. И все пак няма как да не ги разпознаем и да не ги обикнем отново.

Флорални мотиви през 80-те 2 Флорални мотиви през 80-те

Можем да открием почти същите разцветки и в моделите от 2014-та година. Розовото и оранжевото преобладават като най-свежи и повдигащи настроението цветове.

Флорални мотиви 2014 3 Флорални мотиви 2014

Още малко по-нататък в линията на времето – през 90-те, трендът продължава. Типично за този период цветовете са малко по-нетрадиционни и по-тъмни. Но както си личи от пръв поглед, и днес продължаваме да ги носим с удоволствие и самочувствие.

Флорални мотиви 90-те 1 Флорални мотиви 90-те 2

Типични за края на миналия век са дългите рокли с малки цветчета. Същите можете да намерите и на модните ревюта от този пролетно-летен сезон.

Флорални принтове 90-те 4 -> Флорални мотиви 2014 6

Разлика с предишните модни епохи са едноцветните рокли и поли, които имат цветен акцент. Той може да бъде линия или едно голямо цвете. Също така тази година са актуални асиметричните и нетипични модели, които придават допълнителен чар на флоралните принтове.

Флорални мотиви 2014 5Флорални мотиви 2014 2