Начало Мода „Стрийт стайл“ или как да се обличаме на улицата през Пролет 2014

„Стрийт стайл“ или как да се обличаме на улицата през Пролет 2014

0 1715

За тези, които не знаят, така нареченият „стрийт стайл“ (street style) или „стрийт фешън“ (street fashion) представляват модни тенденции най-вече сред младежите и тинейджърите, чрез които те изразяват своята индивидуалност и мнение. Тази мода претендира за автентичност и натуралност, тя не води началото си от модното студио, а от улицата. Често се свързва с провлачени дрехи, кръпки, капси и груби обувки. В съчетание с подходящата прическа, тези дрешки могат да покажат много на света за вашето бунтарско и креативно аз. Ето и няколко идеи в този стил за сезона Пролет 2014-та:

Типичните бунтарски дрехи показват отдалеч какъв е човека, който ги носи. Артистичните натури често избират този стил, тъй като той изразява много индивидуалност и дава възможност да се състави от всякакви дрехи, които намерите в гардероба си. Няма правилно и неправилно, има само вас и вашия вкус и усещане. Съчетавайте смело ултра дълги или утра къси поли с ризи и пуловери. Сложете си дълги до коленете чорапи и маратонки и напред!

Ясмин Сеуел - Jasmin Sewell 1 Диего Зуко - Diego Zuko 3 Ясмин Сеуел - Jasmin Sewell 2

Има опция и за дамите, които освен собствено мнение, имат и много чар и все пак се стремят да се харесат. Те могат да изберат за себе си по-лекия вариант на стрийт стила, който включва тъмни дрехи, много големи или много малки дамски чанти и свободни ризи. Големи бижута и слънчеви очила също са позволени и дори задължителни.

Стрйт стайл Стрийт стайл 4 Стрийт стайл 5

Елегантният вариант, който вече доста се отдалечава от бунтарското в стрийт стила, но все пак напомня на него, са впитите дрешки в съчетание с къси якета и високи обувки. Той е характерен за жените, чиято работа е свързана с доста обикаляне. Подходящо е така да отидете на шопинг в мола или пък на кафе.

Стрийт стайл 2 Стрийт стайл 6 Стрийт стайл