Начало Мода Слънчеви очила според формата на лицето

Слънчеви очила според формата на лицето

0 2417

Забелязали ли сте как на някои хора слънчевите очила им стоят страхотно, а ако ги пробвате вие, ефектът се губи? Основната причина за това е формата на лицето и съответно формата на очилата. Ето няколко идеи за слънчеви очила според формата на лицето.

Преди да започнете да избирате, трябва да сте наясно какво е лицето ви –  овално, кръгло, квадратно или сърцевидно. Овалното лице е симетрично, пропорционално и по-скоро издължено отколкото широко. По правило (както и с прическите) на него му отиват всички модели очила, така че експериментирайте с това, което ви хареса. И все пак прекалено широките рамки не са добър вариант, тъй като ще скрият твърде много от тези приятни очертания.

Овална форма на лицетоОвално лице 2

Кръглото лице е широко в скулите и цялостното впечатление за него е, че е формите са меки и закръглени. Брадичката не е остра, а челото е по-скоро тясно. Тъй като самото лице  е закръглено, кръглите форми трябва да се избягват за очилата. Търсете острите ъгли и издължените нагоре форми на рамките. Така ще създадете усещане за по-издължено лице. Обратното – закръглените форми и тези, сочещи надолу, ще подчертаят закръгленото ви лице.

Кръгло лицеКръгло лице 1

Квадратното лице също е симетрично и пропорционално, както овалното, но то е по-скоро широко, отколкото издължено. Челото е широко, а челюстта –  силно изразена. Подходящите слънчеви очила са с овални или закръглени форми, тъй като те омекотяват ъглите на лицето. Рамките трябва да са достатъчно широки и не много издължени, за да балансират извивките на лицето ви.

Квадратно лице 1 Квадратно лице 2

Сърцевидното лице има широко чело, тясна брадичка и високи скули. За него са идеални авиаторските модели очила, чиито краища сочат на долу, тъй като по този начин се балансира формата на лицето. Ако пък искате да го подчертаете, изберете очила с форма на котешки очи.

Сърцевидно лице 2 Сърцевидно лице 1

Не забравяйте, че каквато и форма да има лицето ви и каквито и очила да изберете, най-важното е те да ви дават самочувствие и да ги носите с удоволствие.