Начало Дом Градина Лесни за отглеждане стайни цветя

Лесни за отглеждане стайни цветя

12 6805

Красиви цветя, но да се отглеждат лесно – това вероятно е мечтата на всяка домакиня. Ето няколко предложения за такива цветя:

Аспарагус: Това нежно и въздушно цвете всъщност е от семейството на спержите, но визуално много се отличава от тях. Листенцата на Аспарагус сетацеус (Asparagus setaceus) са фини и тънки като перца и обикновено имат светлозелен цвят. Стеблата му достигат от 15 см. до 60 см. Растението е непретенциозно откъм отглеждане – няма нужда от често поливане и обича средно осветени пространства.

Аспарагус

 

 

 

 

 

Хлорофитум: Хлорофитумът принадлежи към семейството на лилиите, но и той като аспарагуса, не изглежда като сродниците си. Той е предпочитано стайно растение в офиси и домове, тъй като пречиства въздуха и е много лесен за отглеждане. Може да вирее както на слабо осветени, така и на силно осветени места, не изисква често поливане и се размножава лесно.

Хлорофитум

Фикус: Познат още от бабината ви къща, това цвете и до днес е неизменен спътник в домакинствата, тъй като е много непретенциозно, стига да му се намери правилно място. Фикусът има големи тъмнозелени листа и вирее добре на средно осветено място. ??????????????????????????????????????????????????Не понася директната слънчева светлина и трябва да бъде поливано само след като почвата е достатъчно суха, за да не загният корените.

 

Алое: Прилично на кактус, алоето има продълговати и месести листа. Не го излагайте на пряка слънчева светлина и това ще му бъде достатъчно, за да вирее добре. Поливайте го не много често, като давате възможност на почвата да изсъхне.

Алое

Драцена: Драцената напомня на малка палмичка, когато я купите от магазина, но не се лъжете по вида й – тя може да достигне височина над 1 метър. Както повечето растения, и тя не понася директна светлина и не изисква да следите дали е полята. Веднъж в седмицата ще й бъде достатъчно, а в по-хладното време може и по-рядко. Изсъхналите листа отстранявайте все пак на време, тъй като те могат да причинят болести.

Драцена