Начало Семейство Децата Как масажът подобрява имунната система на бебето

Как масажът подобрява имунната система на бебето

0 717

След блажената безтегловност в корема на мама идва време, в което бебчо трябва да се научи да усеща собственото си тяло. Леките и нежни масажни движения подобряват кръвообръщението и стойката, премахват безпокойството и показват на мъничето кое как се усеща.

Как се отразява масажа на тялото на бебето?

Изследванията показват, че в тялото на бебетата, които получават масаж редовно, се образува повече миелин. Това е вид белтък, който обвива нервните влакна и създава връзката към мускулите. Колкото повече миелин има, толкова по-добро е предаването на импулсите от нерва към мускула. Същевременно в дългосрочен план това подобрява моториката на детето и предпазва от увреждания на костите и ставите.Бебетата обикновено изпитват истинско удоволствие от масажа и се приема, че, подобно  на възрастните, в тялото им се отделя хормони, които премахват стреса и напрежението и подобряват имунитета на мъниците.

Как се прави масажа?

Както всичко останало в ежедневието на детето и масажът трябва да бъде заплануван по едно и също време на деня. Той може да трае от няколко минути до четвърт час. Сложете масажно олио за бебета на ръцете си и започнете с ръчичките или крачетата. Движенията трябва да вдъхват сигурност и спокойствие на детето, така че е важен контактът с цялата ръка. Можете да плъзгате ръка от раменете към коремчето и от раменете към дупето на бебето и тъй като те обикновено харесват допира на мама по коремчето, можете да го масажирате специално с леки кръгови движения. Ако не можете да изпозвате специалните техники за масажиране, не се притеснявйте, тъй като контактът без специална последователност на движенията също действа успокоително и приятно на бебето.