Начало Дом Интериор Как да направим дома си по-уютен

Как да направим дома си по-уютен

20 2252

Най-общо казано текстилните неща правят дома по-уютен. Килими, покривки, пердета, калъфки – всички те ще ви помогнат да създадете повече комфорт вкъщи. Ето няколко идеи как да приложим това на практика:

1. Неутралните земни тонове са подходящи за дом, където обитателите искат да се чувстват добре, спокойни и щастливи. Можете да използвате тези цветове за боядисване на стените, за декорация на маси, дивани и столове. И все пак не прекалявайте, за да не се получи обтарен ефект. Еднообразното използване на един и същ цвят ще направи помещението вместо приветливо твърде неутрално.

Неутрални цветове

2. Виждали ли сте диваните и креслата в скандинавски стил, покрити до долу с плат, който създава впечатлението, че сте завили мебелите? Точно този стил може да внесе удобство и комфорт в къщата ви. Декорирани с цветни калъфки и може би одеалце на някоя от облегалките, те ще създадат впечатлението, че вие често и с удоволствие си стоите вкъщи и се наслаждавате на спокойни вечери със семейството.
Скандинавски диван

3. Ако вместо да излизате вечер по партита, предпочитате да си останете у дома за една релаксираща почивка, можете да си създадете свой кът, където да се занимавате с нещо любимо. Например ако четенето на книги е такова любимо нещо, направете си кътче за четене. Може да поставите до някой прозорец кресло или канапе, а наблизо да има етажерка, пълна с книги.

Четене

4. Зимна вечер със сипещи се от небето големи снежинки, а вие си стоите у дома до камината и наблюдавате красотата на сезона. Вероятно това е една от ней-честите асоциации на хората, когато искат да си помечтаят за белите зимни нощи. Ако обаче желаете да сбъднете мечтата си в реалността, ще бъде достатъчно да се снабдите с изкуствена камина, а всичко останало само ще дойде на мястото си.

Камина

5. Свещите винаги са били символ на романтика и уют. Ако малко сте ги позабравили, можете бързо да внесете романтиката в дома си и то отразявайки вашия собствен вкус и стил. Можете да избирате между различни аромати и големини, така че има много възможности да си поиграете с декорацията.

Свещи

6. Цветята – дали в саксия или във ваза, цветята винаги внасят по-различна атмосфера в дома. Обикновено те са занимание на нежната половинка вкъщи и ако са добре обгрижвани и красиви, подсъзнателно създават впечатлението за поддържан и комфортен дом.

Цветя

7. Поставете лампион в дневната, за да й придадете повече уют и романтика. Светлината на лампиона обикновено е мека и оскъдна и дори и да не е включен, той създава усещането, че в тази къща се прекарва много време в дневната пред камината и етажерките с книги.

Cozy-Living-Room-at-Fascinating-Modern-Apartment-Interiors-In-Chocolate-Shades-at-Sweden-500x345

 

 

Подобни публикации